Museum

Museum - Hoogheem Erfgoed & Logies Nieuwolda

Het landbouw en landschapsmuseum Oldambt is gevestigd in een prachtige Oldambtster boerderij van het oudste type uit 1771. Het staat op de vette klei in het weidse polderlandschap met indrukwekkende boerderijen dat door de eeuwen heen ontwikkeld en gevormd is door monnik, boer en natuur.

Het museum is nog in ontwikkeling. Op dit moment bestaat het uit een gevarieerde collectie van grote landbouwwerktuigen, tot aan kleine huishoudelijke gebruiksvoorwerpen. De gehele collectie komt uit het Oldambt en/of is daar gebruikt in de periode van rond 1700 tot eind jaren '60. De collectie bestaat uit een eigen verzameling, maar ook van schenkingen van boeren uit het Oldambt.

Wat nog niet te zien is, is de ontwikkeling van het landschap in het gebied en de relatie tussen de landbouw en het landschap. Daarnaast zijn nog niet alle handgereedschappen te zien. Ook wordt er gewerkt aan de restauratie van de stallen en diverse onderdelen van de collectie zoals een combine en dorsblok.

Expositie Schierste Ploatje

Naast de grote landbouwcollectie is er nu ook een expositie van prachtige foto's van Carmen Rademaker te zien. In 2021 won ze op overtuigende fotowedstrijd Schierste Ploatje. Nu zijn haar prachtige foto’s te bewonderen in een expositie.

Deze expositie is vanaf 30 juli tot en met 31 maart te bewonderen op een drietal locaties. Start van de expositie is bij Hoogheem Erfgoed & Logies, waar tegelijkertijd het eerste deel van het Museum Oldambtster landbouw en landschap opent.

Museum - Hoogheem Erfgoed & Logies Nieuwolda

Bezoekersinformatie

Op zaterdag 30 juli wordt de expositie om 11.00 uur officieel geopend voor genodigden. Vanaf 12.00 uur is het museum en expositie die dag ook voor publiek toegankelijk. Vervolgens zijn museum en expositie tot 2 oktober iedere zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 16.00 uur toegankelijk voor publiek.
Museum en expositie zijn gratis te bezoeken.

Zien we u ook in het museum? Beleef de Graanrepubliek. Even genieten met een heerlijk kopje koffie of thee met appeltaart.

Mede mogelijk gemaakt door
  • Boederijenfonds  Hoogheem Erfgoed & Logies Nieuwolda
  • Europese Commissie ELFPO  Hoogheem Erfgoed & Logies Nieuwolda
  • LEADER Oost-Groningen  Hoogheem Erfgoed & Logies Nieuwolda
  • LEADER Oost-Groningen  Hoogheem Erfgoed & Logies Nieuwolda
  • Provincie Groningen  Hoogheem Erfgoed & Logies Nieuwolda
Open Monumentendag - Welkom! - Hoogheem Erfgoed & Logies Nieuwolda

Open Monumentendag - Welkom!

10 september 2022 - Vandaag en morgen bent u van harte welkom in de boerderij. Van 11 uur tot 16 uur zijn de boerderij en het museum te bezoeken, kunt u logies de Hude in het oude w... lees verder »

Expositie Schierste Ploatje start tour door Oost-Groningen - Hoogheem Erfgoed & Logies Nieuwolda

Expositie Schierste Ploatje start tour door Oost-Groningen

29 juli 2022 - In 2021 won Carmen Rademaker op overtuigende fotowedstrijd Schierste Ploatje. Nu zijn haar prachtige foto’s te bewonderen in een expositie. Deze expositie is vanaf ... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.